De Regio:      

                     De belangrijkste toeristische steden op volgorde van afstand:        

Amersfoort 25 km: leuk oud centrum** (ook voor shoppen), Museum Flehite** + De Mannenzaal**,De Koppelpoort***, Het Mondriaanhuis**, Kunsthal KAdE**, Het Havik**.                 

Amsterdam 50 km: teveel om hier te vermelden, o.a. Rijkmuseum, van Goghmuseum, Stedelijk Museum, Museum van Loon, Hermitage aan de Amstel, Artis Zoo, grachten-rondvaart, de Wallen, Paleis op de dam, Anne Frankhuis, Nemo Museum, Scheepvaartmuseum, "De Swing", enz.                                   

Utrecht 50 km: Centraal Museum***, Museum De Speelklok***, historisch centrum met Domtoren***, Museum Nijntje** (perfect voor de kleintjes), Museum Catharijne convent**.             

Zwolle 50 km: Sassenpoort***, Stadsmuseum***, Museum De Fundatie**, Herman Brood Museum**, Dinoland Zwolle**, Dominicaner Klooster**, Sinterklaas Museum**, oude centrum**.

Haarlem 70 km: Teylers Museum***, Frans hals Museum***, Grote Markt met St. Bavo Kerk***, Amsterdamse Poort**, Museum Molen De Adriaan**, De Vleeshal**, Gasthuishuisjes**.                                   

Leiden 70 km: Oude centrum met “De Burcht”***, Escape Room**, Vismarktfontein**, Rijks-museum van oudheden***, Molenmuseum De Valk**, Museum Volkenkunde***, Museum Boer-have***, Naturalis***, Museum De Lakenhal***, Corpus “reis door de mens***, Japanmuseum**.   

Gouda 70 km: Marktplein met stadhuis en grote kerk***, Museum Gouda***, Molen De Rode Leeuw**, De Waag*, Museumhaven*, 5 km van Gouda Museum Paulina Bisdom van Vliet***.         

Rotterdam 100 km: moderne architectuur**, Spido rondvaart door de havens***, Blijdorp dierentuin***,  Euromast***, Museum Boijmans Van Beuningen***, Kunsthal**, Delftshaven**.       

Den-Haag 110 km: met kinderen: Madurodam***, Museon**, Omniversum**, Scheveningse strand***, Pier (+ reuzenrad)***, zonder kinderen Museum Mauritshuis***, Panorama Mesdag*** en Museum Mesdag***, Gemeentemuseum (Mondriaancollectie)***, Eschermuseum ***, Louwman Automuseum***, Vredespaleis**, Binnenhof***, Passage***, Gevangenpoort**, Paleis Noordeinde**, Museum Bredius**, Galerij Prins Willem V***, Oude Stadhuis + kopje koffie op het leuke terras van het "Goude Hooft"**.                                                                                          

Het dorp Zeewolde: 

Veel mensen denken dat er in Zeewolde weinig tot niets te doen is, en eerlijk gezegd heeft het dorp zelf inderdaad niet veel te bieden, behalve een prachtig en zeer kindvriendelijk strand aan het Wolderwijd, plus volgens de gemeente het “grootste aaneengesloten loofbos van Nederland”. Ik neem die laatste bewering met een flinke schep zout, maar groot is het Horsterwold wel, met vele tientallen kilometers wandel- en fietspaden, waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen terwijl u met een beetje geluk ook wild kunt spotten (reeën, vossen, en diverse bos- en watervogels). Maar het dorp zelf is niet echt boeiend, hoewel prima voor uw inkopen met 6 grote supermarkten, veel vers- en andere winkels op het gebied van kleding, enz. In de overdekte winkelgalerij “Ravelijn” is een Hema, de Action, en niet te vergeten “De Winkeltjes”, een “shops in shop” concept waar u heerlijk kunt snuffelen, en wij o.a. een stand hebben als ons Outlet Center van Flevo Glas Galerie met artistiek ambachtelijk geblazen glaswerk van hoge kwaliteit en nu ook een mooie collectie zilveren sieraden. Verder zijn er een overdekt zwembad, maneges, een skatebaan, sportcentra, dokter, tandarts, enz.

De regio heeft veel meer te bieden dan veel mensen weten: vermaak, cultuur en sportieve actie!                        

De regio:

Alles over de regio, waar meer te beleven is dan u denkt. (bij “Wat & Waar” vindt u gedetailleerde informatie over de hier vermelde attracties). Onderaan staat de kaart van Midden-Nederland met genummerde attracties, waarbij u kunt Googelen om te zien of deze attractie geschikt is voor u.

Binnen 25 kilometer:    

Vermaak:                                                                                                                                                                             

Binnen een half rijden bent u bij Walibi Worldhet DolfinariumAquamundo (heerlijk tropisch zwemparadijs van de Eemhof, nu gesloten), Hans & Grietje (fantastisch pannenkoekenhuis met grandioze speelmogelijkheden voor kinderen van 4-12 jaar, en het mooiste is dat zowel parkeren als de entree geheel gratis zijn), speelbos “De Zevensprong” (recentelijk gerenoveerd door de gemeente, ook gratis toegang), en last but not least het Woldstrand met strandpaviljoen, “natuurpool het Atol” voor geoefende zwemmers, speciaal deel voor gezinnen met kinderen, en een deel voor jonge sportieve mensen waar veel sport- en fitness-toestellen staan opgesteld. Of u maakt een leuke rondvaart over de Veluwe-randmeren vanuit Harderwijk.                           

Cultuur:                                                                                                                   

U kunt diverse musea bezoeken binnen 25 kilometer afstand: Amersfoort (3 musea, 25 km), Harderwijk (Stadsmuseum, 15 km), Elburg (stadsmuseum en uniek orgelmuseum, 25 km), Lelystad (Aviodrome en Bataviawerf, 25 km), maar ook meerdere kastelen (waarvan enige met museum zoals "Slot Cannenburgh") op de Veluwe en zelfs paleis Het Loo is niet ver weg, hoewel dit helaas tijdelijk gesloten is wegens renovatie, maar de schitterende tuin is open evenals het stallen-plein.                           

Actief bezig zijn:                                                                                              

Vrijwel naast “ons park” zijn vele kilometers wandel- en fietspaden waar u zich heerlijk kunt uitleven. Met name “De stille vallei” is een prachtig natuurgebied (minder geschikt voor kleine kinderen vanwege de vrij loslopende paarden en grote grazers), maar u kunt overal in het Horsterwold fantastisch wandelen of fietsen. En als u daarvan houdt is De Veluwe een nog betere optie, slechts 15 autominuten van ons park ligt dit mooiste natuurgebied van ons land voor u open, met bij de gratis parkeerplaats een leuk dagrecreatieterrein (vrij entree) met veel natuurlijke speeltoestellen, en op tien minuten lopen de mooiste zandverstuiving van Nederland: “Het Beekhuizerzand”. Naast het Horsterwold zijn er nog meer “polder-bossen” op slechts enkele kilometers rijden met de auto of de fiets. U kunt ook een kano huren op het park (slechts € 20,- per dag voor 2 personen) en een prachtige kanotocht maken via het “meer van Galilea” en de poldervaarten, rondje van ca. 3 uur langs het heerlijk stille groen van het Horsterwold. Verder kunt u paardrijdenwind- of kitesurfen (planken te huur bij de Eemhof), zeilen (boten te huur bij de Eemhof), vissen (zowel op de randmeren als in alle kanalen van de polder, wel vergunning halen),  indoor-karten (Harderwijk) en niet te vergeten golfen op de populaire baan van Golfclub Zeewolde (3 km van ons park).                                                     

Buiten de regio, 25 – 75 km: 

Shoppen en snuffelen in Bataviastad, populair outlet-center in Lelystad (30 km), De Orchidee Hoeve (65 km), Wellness centrum De Zwaluwhoeve, diverse stranden en recreatieterreinen aan het Veluwemeer, en nog veel meer (zie pagina Wat en Waar).

Cultuur:                                                                                                            

Behalve de diverse musea in Amersfoort en op of rond de Veluwe (denk b.v. aan het Kröller-Müller Museum), is kasteel-museum Het Nijenhuis bij Heino een verrassende ervaring, evenals het unieke Anton Pieck museum en het Voerman Museum, beide  in hetzelfde historische pand in Hattem. Zwolle biedt ook 2 interessante musea, Museum De Fundatie en het leuke Stadsmuseum met mooie stijlkamers. Maar er is veel meer, zeker al u wat verder rijdt: het Zuiderzeemuseum (een absolute aanrader) bij het mooie Enkhuizen, Museum van de 20e eeuw in het schitterende Hoorn, de Zaanse Schans, en natuurlijk de vele topmusea in Amsterdam. Maar vergeet ook Den-Haag niet met het beroemde Mauritshuis en het (ook voor kinderen leuke) Gemeentemuseum en het ernaast gelegen Museon en Omniversum. En als u van oude steden met een schilderachtig historisch centrum houdt, dan bent u binnen een uur in Utrecht, Gouda, Oudewater, Delft, Leiden, enz.

                     Kortom, u zult zich absoluut niet vervelen bij een langer verblijf in Villa Woldrust!  

Actief bezig zijn:                                                                                                 

Zoals eerder genoemd kunt u heerlijk fietsen of wandelen op de Veluwe: u rijdt via de N302 langs Harderwijk naar hotel De Valk, waar u na ca. 300 meter links een kleine weg ziet, de Watertorenweg. Daar kunt u gratis parkeren naast het recreatieterrein, waar uw wandeling of fietstocht begint. Het mooiste deel is rond het Beekhuizerzand, een prachtige zandverstuiving. Ook leuk voor de sportieve fietser is een “rondje Wolderwijd”, waarbij u het gehele meer rondfiets via Harderwijk en terug over de Nijkerkerbrug, mooie route, vooral aan de oostzijde van het meer. Voor andere activiteiten kunt u kijken op de pagina “Wat en Waar”.

      Kaart van Midden-Nederland, de blauwe stip staat voor Villa Woldrust. 

img012---kopie.jpg - 355.35 kB

1= Horsterwold met “De Stille Vallei” en speelbos “De Zevensprong”, 2= Hans&Grietje, 3= Walibi World, 4= Aviodrome, 5= Batavialand, 6= Outletcenter Bataviastad, 7= Elburg, 8= De Veluwe met kasteel Staverden, 9= Beekhuizer Zandverstuiving, 10= Hulshorster zandverstuiving, 11= Paleis Het Loo, 12= pretpark Julianatoren, 13= Apenheul, 14= Aquamundo, 15= Amersfoort, 16= Utrecht, 16A= Slot Oud- Zuilen, 17= kasteel De Haar, 18= kasteel Nijenrode, 19= landhuizenroute, 20= Het Gooi met Laren en Singer Museum, 21= Muiderslot, 22= Zuiderzee-museum en historisch Enkhuizen, 23= Hoorn met oude haven en museum van de 20ste eeuw, 24= Volendam met “de dijk” en Marken, 25= Monnickendam, 26= De Zaanse Schans, 27= Amsterdam, 28= Haarlem, 29= Leiden, 30= Den-Haag en Scheveningen, 31= Zwolle, 32= Hattem met Anton Pieck- en Voerman-museum, 33= Kampen, 34= Giethoorn, het “Venetië van het noorden”, 35= Orchideeën Hoeve, 36= Kasteel-Museum Het Nijenhuis, 37= Deventer, 38= Museum “More” in Gorssel, 39= Zutphen + op 8 km kasteel Vorden (dependance Museum More).